Wednesday, June 18, 2008

Kem KPerak Kidz 2008

Kem Dato' Sagor, Kampung Gajah telah menjadi tempat berkampung 12 kumpulan murid-murid sekolah rendah daerah Kinta.Terdapat lapan kumpulan yang berjaya menghadirkan diri biarpun kalau mengikut perancangan asal sepatutnya ada 12 kumpulan yang dijemput.Selama lima hari empat malam kumpulan murid-murid ini akan diberi pendedahan aspek-aspek yang berkaitan komputer dan ICT. Tahniah buat KPERAK INC Coperation selaku penganjur utama program yang dinamakan KPERAK KIDZ CAMP 2008 ini dengan kerjasama Jabatan Pelajaran Perak, Yayasan Perak dan Jabatan Hal-Ehwal Orang Asli.Kem ini diadakan berdasarkan objektifnya utuk menerapkan ilmu ICT yang berterusan, menjana keyakinan diri,idea bijak dan semangat jitu di kalangan peserta.Antara aktiviti yang dijalankan selama tiga hari itu ialah Pengenalan PC, Pengenalan Internet dan Email, Open Office.org(Draw, Writer, Calc dan Impress), Karya ICT dan Penggunaan Kamera Digital,Motivasi Pelajar, Persembahan Pelajar dan Explorace hijau.
Terima kasih yang tidak terhingga buat pihak penganjur,Pengurus Program,fasilitator,penyedia makanan serta semua pihak yang terlibat sama ada secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan kem ini. Kem ini memang dapat membawa manfaat yang besar kepada murid-murid khususnya murid-murid sekolah luar bandar yang serba kekurangan kemudahan komputer dan pengetahuan berkaitan ICT. Semoga segala ilmu yang diperoleh di sini dapat dipraktikkan apabila kembali ke sekolah nanti. Jutaan terima kasih buat semua fasilitator yang sentiasa ceria, riang gembira, penuh idea dan cita,mesra pelanggan, sabar dan komited dengan tugas mereka. Kami kagum dengan anda! Semoga usaha murni anda dapat diteruskan.Tahniah dan teruskan kecemerlangan ini.

Fasilitator yang prihatin. Terima kasih kak!Para peserta bergambar selepas membuat pendaftaran.Barisan Fasilitator yang sangat komited dengan tugas mereka.Tahniah!


Begitu khusyuk dan sangat berminat melayari internet.

Pengurus Program, Cik Ogy yang sangat "sporting"

Jika anda mahu melihat lebih banyak gambar, klik SINI.


No comments: